Information

Välkomna till Musikbutiken LIVE

Regler:
Deltagare spelar på våra instrument, egna låtar eller covers. Vi lägger sedan upp tävlingsbidragen på vår facebook-sida där det sedan gäller för er att samla så många gilla-markeringar som möjligt. Den som fått flest gilla-markeringar efter 5 dygn från det att vi släpper bidragen vinner. Förstapriset består av ett presentkort på 5000:- i vår butik.

Andra och tredje pris består av presentkort på 2000 respektive 1000kr i vår butik. Alla får dessutom en egen video i form av tävlingsbidraget som sedan kan användas i egen marknadsföring.

Vår målsättning med denna tävling är att fler band/musiker/sångare/sångerskor som kanske står i början av sin karriär ska få möjlighet att synas för en större massa. Tävlingen marknadsförs på olika sätt så att ni får chans att visa upp er.

Kostar det något att delta?
Vi kommer ta ut en basavgift (en deltagare) på 500 kronor. För varje ytterligare deltagare tillkommer en avgift på 100 kronor.

Exempel:

En person = 500kr
Två personer = 500 + 100 = 600kr
Tre personer = 500 + 100 + 100 = 700kr
Etc
Etc

Deltagaravgiften kommer användas för att täcka en del av kostnaderna för inspelningen. I gengäld erbjuder vi en redigerad musikvideo med bra ljud som kan användas av deltagare i marknadsföringssyfte.

För vem är tävlingen öppen?
Tävlingen är öppen för alla som vill synas och uppträda. Vi ser gärna att det blir en så bred spridning, genremässigt, som möjligt. Allt från folkmusik, pop, punk, blues, rock, metal till sakral musik, egenskrivet eller covers. Solouppträdande och band. Vi hoppas till exempel att någon vågar tävla på vår digitala kyrkorgel, någon annan kanske vill ösa på ett med ett Boogie Woogie-stycke på piano. Då vi vill främja Livemusiken så är förinspelade bakgrunder inte tillåtna men loopar är tillåtna så länge de skapas på scen.

När kommer tävlingen ske?
Inspelningarna drar igång så fort vi har 16 bidrag anmälda till start. Filmning kommer ske företrädesvis under helger. Vid anmälan så skriv vilka dagar och tider, av de föreslagna, ni kan så syr vi ihop ett schema efter bästa förmåga. Vi vill också ha en kort info, både om er och det bidrag ni ska framföra samt vilka instrument ni spelar.

Vi kommer att filma ert bidrag som ett liveframträdande med flera kameror och sedan redigera ihop det till en bra video. För att hålla det hela så rättvist som det går så är maxtiden för bidraget 3,5 minuter. Räkna med en dryg timma för själva inspelningen om ni är ett band. Solo och duo går något snabbare att filma. För att det ska bli så bra som möjligt så bör ni vara väl förberedda. Repa ordentligt hemma. Ljudet tas upp på flera spår via mixerbord, sedan mixas och mastras ljudet. När alla bidrag är färdigredigerade så kommer samtliga bidrag läggas upp på vår facebook-sida där det sedan gäller för er att få så många gilla-markeringar som möjligt. Det är de gilla-markeringar som är på vår facebook-sida som räknas. Gilla-markeringar på delningar räknas inte.

Viktigast av allt är vi ska ha roligt så tveka inte utan skynda på med er anmälan!

Anmälan: info@musikbutikenivara.se